Orgona

orgona.zene.élmény.

Nauratyill

Zita

koncertek

No event found!

ÉLETRAJZ

 

Nauratyill Zita zongora- és orgonatanulmányait Hargitai Imre, Eckhardt Gábor, Elekes Zsuzsa, Fassang László és Pálúr János tanítványaként kezdte.

Tanult a budapesti Zeneakadémián, a lipcsei Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ orgona tanszékén, a párizsi Conservatoire-ban, a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst-on, ahol kitüntetéses diplomát szerzett. Tanárai Martin Haselböck, Martin Schmeding, Olivier Latry és Michel Bouvard voltak.

Kiemelkedtanulmányi és mvészi munkájáért 2017-ben elnyerte a Tokio Foundation ösztöndíját, 2020-ban pedig a bécsi egyetem legmagasabb kitüntetését, a Würdigungspreis-t. Az egyetem elvégzése után posztgraduális tanulmányokat folytatott Lipcsében, ahol szintén kitüntetéssel diplomázott.

Koncertezett a legtöbb európai országban (Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Franciaország, Málta, Hollandia, Litvánia, Anglia, Norvégia) és Libanonban, valamint Ausztriában a bécsi Musikvereinban, a linzi Brucknerhausban, az ORF Radiokulturhausban és a bécsi Konzerthausban. Számos hazai és nemzetközi verseny díjazottja. A St. Albans-i Nemzetközi Orgonaversenyen különdíjasa és közönségdíjasa, 2017-ben a kalinyingrádi X. Mikael Tariverdiev Nemzetközi Orgonaversenyen elsdíjat és öt további különdíjat nyert.

2021 óta a Bécsi Zenemvészeti Egyetemen orgonatanára, ahol saját orgonaosztályt vezet. 2022 óta a lipcsei Zenemvészeti Egyetem adjunktusa is, ahol szintén orgonát tanít.

kapcsolat

orgona.zene.élmény.

Nauratyill

Zita

kapcsolat

Mark Stephan Buhl Artists Management
office@msbuhl.com

telefon

+43 1 524 7675-10